Workshops Krachtgericht werken

Basisprincipes krachtgericht werken

Krachtgericht werken is de basis van het 8-fasenmodel. Maar: wat is dat eigenlijk? Aan de hand van de 5 basisprincipes van krachtgericht werken, leer je wat 'eigen kracht' betekent en hoe je dit bij je cliĆ«nten kunt ondersteunen. Ook krijg je inzicht in jouw sterke punten als startende of ervaren professional. 

Krachtgerichte dialoog

Op welke manier kun jij met gerichte vragen de eigen kracht van de ander beter ontdekken? Wat zijn krachtgerichte vragen en hoe kun je die het beste gebruiken in je werk? Deze workshop gaan we oefenen met een krachtgerichte dialoog en ontdekken we de kracht er van. Je gaat naar huis met hele concrete en praktische hulpmiddelen waarmee je het gesprek in je eigen praktijk verder kunt ontwikkelen.

Krachtgericht rapporteren

Hoe vind je een balans tussen problemen en krachten in je rapportage? Wat is 'groene taal' en hoe 'groen' schrijf jij al? In deze workshop leer je concreet hoe kun je je rapportage zo kunt maken dat je de eigen kracht van je cliƫnten versterkt. Je krijgt handige tips en trucs en waardevolle feedback op jouw manier van rapporteren.

Workshops

In de workshops gaan we praktisch en creatief aan de slag met vaardigheden om de kracht van de mensen te versterken.

De workshops zijn ook geschikt als je niet met het 8-fasenmodel werkt in jouw organisatie, maar wel krachtgericht(er) wil werken. Je krijgt praktische inzichten en tips, die je meteen kunt toepassen in je werk.