Workshops Krachtgericht werken

Basisprincipes krachtgericht werken

Krachtgericht werken is de basis van het 8-fasenmodel. Maar: wat is dat eigenlijk? Aan de hand van de 5 basisprincipes van krachtgericht werken, leer je wat 'eigen kracht' betekent en hoe je dit bij je cliënten kunt ondersteunen. 

Krachtgerichte dialoog

Op welke manier kun jij met gerichte vragen de eigen kracht van de ander beter ontdekken? Wat zijn krachtgerichte vragen en hoe kun je die het beste gebruiken in je werk? Deze workshop gaan we oefenen met een krachtgerichte dialoog en ontdekken we de kracht er van. Je gaat naar huis met hele concrete en praktische hulpmiddelen waarmee je het gesprek in je eigen praktijk verder kunt ontwikkelen.

Krachtgericht rapporteren

Hoe vind je een balans tussen problemen en krachten in je rapportage? Wat is 'groene taal' en hoe 'groen' schrijf jij al? In deze workshop leer je concreet hoe kun je je rapportage zo kunt maken dat je de eigen kracht van je cliënten versterkt. Je krijgt handige tips en trucs en waardevolle feedback op jouw manier van rapporteren.

Workshop KR8!?


Speciaal voor het werken met jongeren is er KR8! Een magazine voor en door jongeren gemaakt ter ondersteuning van hun begeleiding. Een concrete manier om toekomstgericht met jongeren van 16 tot 23 jaar te werken. Bijvoorbeeld voor jongeren die ambulante begeleiding krijgen of wonen in pleegzorg of beschermd wonen. In samenwerking met Movisie geef ik bij jou op locatie een workshop of training over KR8!