Workshop KR8!?


Het magazine KR8! is er in twee Nederlandse varianten: jongeren van 16-27 jaar en voor volwassenen. Ook is er een Vlaamse versie. Het is een hulpmiddel in de begeleiding om om toekomstgericht te werken. Bijvoorbeeld voor mensen die ambulante begeleiding krijgen, pleegzorg of beschermd wonen. Graag geef ik bij jou op locatie een workshop  over KR8!

Workshops Krachtgericht werken

Basisprincipes krachtgericht werken

Krachtgericht werken is de basis van het 8-fasenmodel. Maar: wat is dat eigenlijk? Aan de hand van de 5 basisprincipes van krachtgericht werken, leer je wat 'eigen kracht' betekent en hoe je dit bij je cliënten kunt ondersteunen. 

Krachtgerichte dialoog

Op welke manier kun jij met gerichte vragen de eigen kracht van de ander beter ontdekken? Wat zijn krachtgerichte vragen en hoe kun je die het beste gebruiken in je werk? Deze workshop gaan we oefenen met een krachtgerichte dialoog en ontdekken we de kracht er van. 

Krachtgericht rapporteren

Hoe vind je een balans tussen problemen en krachten in je rapportage? In deze workshop leer je concreet hoe kun je je rapportage zo kunt maken dat je de eigen kracht van je cliënten versterkt. Je krijgt handige tips en trucs en waardevolle feedback op jouw manier van rapporteren.

Oekraïne Opvang

Speciaal door en voor Oekraïense vluchtelingen is dit magazine ontwikkeld waarmee zij zelf, met elkaar en/of een begeleider, hun weg kunnen vinden in Nederland. Het magazine is ontwikkeld in samenwerking met de Oekraïne Opvang in Zwolle en Movisie. Voor elk thema, zoals wonen, financiën, relaties en gezondheid, zijn er stellingen, vragen, opdrachten en tips opgenomen. Nodig me uit voor een laagdrempelige workshop of inspiratiesessie om de mogelijkheden en het gebruik van KR8! te leren kennen. Ook in het Engels beschikbaar.